Informatie

Opleiding bij Academie Artibus (nu UCK) te Utrecht en bij Academia Minerva te Groningen. Daarna in verscheidene technieken gewerkt bij diverse beeldend kunstenaars.

Ingeschreven bij het Centrum Beeldende Kunst Drenthe.


Lid van Verkuno, vereniging van professionele beeldende kunstenaars en vormgevers in de gemeente Noordenveld. Binnen deze vereniging organiseren we 6 exposities per jaar met leden en genodigde kunstenaars.

Aquareltechniek:

Waddenschilderijen en Drenthe:

Mijn waddenschilderijen maak ik in de aquareltechniek. Juist de eenvoud en de eerlijkheid van het materiaal maken het me mogelijk om op een directe spontane manier te werken met behoud van fijne kleurnuances.

Ik maak mijn waddenschilderijen buiten vanaf de boot, in de havens en  op de eilanden. De verschillen in het licht en de stemming van het moment van de dag, zijn mijn onderwerpen. Het droogvallen, de getijden, het steeds veranderende licht en weer, de weidsheid en het gevoel van vrijheid op het Wad maken het steeds weer boeiend om daar te schilderen. De vroege ochtend met de nevel of mist, de avondstilte of juist een uitbundige zonsondergang vormen voor mij de uitdaging.

Acryltechniek:

Mijn acrylschilderingen ontstaan in mijn atelier. Ik werk een gekozen onderwerp uit, door eerst de essentie ervan te ontdekken en er daarna een eigen, soms abstracte vorm aan te geven. Het gaat me in deze techniek ook weer om het licht, de stilte of juist de beweging uit te drukken.

Door andere materialen aan de acrylverf toe te voegen en het afwisselen van spatel, penseel of roller, kies ik bewust voor een variëteit in de uitwerking van mijn acrylwerk, omdat mijn doel is het onderwerp te benaderen. Soms is het een kleurrijk materieschilderij geworden en dan weer een stil transparant werk.

Zeefdruktechniek:

Het is een uitdaging om vantevoren een compositie te bedenken en dan het beeld weer uit elkaar halen in een aantal kleurgangen met daarij de beperking om alleen in kleurvlakken en lijnen te werken met minder kleurnuances dan in de schildertechniek. Het ambachtelijke van de zeefdruktechniek en de verrassing van het effect, wat de toevoeging van de nieuwe kleurgang met het beeld doet, boeit me.

Gemengde techniek
deze site wordt genoemd op:


 

De beste Kunstenaars sites op Start.be
226287 bezoekers (296108 hits) sinds 26-10-2009